fbpx
  • Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Войти
Регистрация


Японія планує злити в море радіоактивну воду з АЕС Фукусіма

  • Четверг, 15 октября 2020 19:06
16.10.2020 Уряд Японії планує дозволити злити в море більше одного мільйона тонн радіоактивної води з атомної електростанції «Фукусіма-1», зруйнованої в результаті землетрусу магнітудою 9,0 і цунамі в 2011 році. Фото: © Arab News Japan/twitter На початку року комісія експертів запропонувала японському уряду злити радіоактивну воду

з Фукусіми в море, оскільки ємності для її зберігання скоро вичерпаються. Про це повідомляє Reuters з посиланням на інформаційне агентство Jiji і інші японські ЗМІ.

За інформацією джерела, перед зливом воду ретельно очистять. У Міжнародному агентстві з атомної енергії відзначили, що тільки добре відфільтровану воду можна злити в море, не завдавши шкоди екології. Її повноцінний слив почнеться в 2021 році. Саму станцію продовжують виводити з експлуатації.

Читай також: У ПІВДЕННО-КИТАЙСЬКОМУ МОРІ ЗАФІКСОВАНО ПІДВОДНИЙ ВИБУХ З ВИКИДОМ РАДІАЦІЇ

Аварія на АЕС «Фукусіма-1» сталася в березні 2011 року, коли в результаті удару цунамі на станції вийшли з ладу системи енергопостачання і охолодження. В результаті в трьох енергоблоках сталося розплавлення палива, яке пропекло захисні корпуси реакторів. Для охолодження в них безперервно закачують воду, яка виливається через проломи в установках, заповнює підземні поверхи енергоблоків, дренажну систему, а також змішується з ґрунтовими водами і потрапляє в технічний порт АЕС. Фахівці TEPCO постійно відкачують цю воду і поміщають в спеціальні сталеві сховища, встановлені на території АЕС.

Окт 16, 2020Христина Качарай

Последнее новости

Мы используем файлы cookie для улучшения нашего веб-сайта. Продолжая использовать этот сайт, вы даете согласие на использование файлов cookie. More details…