fbpx
  • Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Войти
Регистрация


Запорізька АЕС залишається під загрозою: МАГАТЕ засвідчує міни на території

  • Пятница, 22 сентября 2023 21:07
23.09.2023 МАГАТЕ підтвердила наявність мін на території Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), яка була окупована російськими військами. Про це свідчить звіт генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Маріано Гроссі. Фото: © Енергоатом Експерти МАГАТЕ провели обхід головних щитів управління енергоблоків №2, 5 та 6 на ЗАЕС і зафіксували,

що енергоблоки №2 і 5 перебувають у стані «холодної» зупинки, а енергоблок №6 — у стані «гарячої» зупинки. Вони також перевірили рівень радіації, який залишився в нормі.

Проте найбільше занепокоєння викликає укомплектованість станції персоналом. З початку збройного конфлікту значна частина персоналу ЗАЕС залишила станцію, включаючи ліцензованих операторів з головних блочних щитів управління.

Читай також: ПІВНІЧНУ КОРЕЮ ЗАПІДОЗРИЛИ У ВІДНОВЛЕННІ ВИРОБНИЦТВА ЗБАГАЧЕНОГО ПЛУТОНІЮ

Також зазначається, що на територію ЗАЕС майже щодня завозять і розвантажують боєприпаси у ящиках, що ще більше підвищує ризик для станції.

Зараз станція перебуває під загрозою і вимагає негайних заходів для забезпечення її безпеки та стабільного функціонування.

Сен 23, 2023Уляна Коропецька

Последнее новости

Мы используем файлы cookie для улучшения нашего веб-сайта. Продолжая использовать этот сайт, вы даете согласие на использование файлов cookie. More details…