fbpx
  • Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Войти
Регистрация


Apple продовжує угоду з Qualcomm на постачання чипів на три роки — Bloomberg

  • Вторник, 12 сентября 2023 00:35
12.09.2023 Компанія Apple продовжує співпрацю з Qualcomm Inc., що стосується постачання сучасних напівпровідників, і розширила цю угоду ще на три роки, згідно інформації агентства Bloomberg. Фото: legalhub.online Цей крок вказує на те, що розробка власних чіпів для Apple виявилася більш складною і тривалою справою, ніж

спочатку передбачалося.

Угода між Apple і Qualcomm пов’язана з «запусками смартфонів у 2024, 2025 і 2026 роках», як повідомили у Qualcomm. Важливою деталлю є те, що попередня угода повинна була завершитися цього року, і сподівалося, що iPhone 15, який мав бути представлений 12 вересня, буде одним з останніх моделей, що використовуватимуть модемні чіпи від Qualcomm.

Цей крок також забезпечує прибутковість Qualcomm у ланцюжку поставок Apple. Apple є найбільшим клієнтом Qualcomm, і за даними Bloomberg, понад чверть доходів Qualcomm становить від поставок для Apple.

Незважаючи на те, що фінансові умови нової угоди не були розголошені, Qualcomm повідомила, що вони схожі на попередню угоду, яку було укладено у 2019 році.

Акції Qualcomm підскочили на 4,3% на торгах у Нью-Йорку після цієї новини, а акції Apple зросли на 1,2%.

Для Apple цей крок свідчить про те, що розробка власних модемних компонентів виявилася більш тривалою, ніж очікувалося. Процес розробки почався ще у 2018 році, і Apple пізніше посилила свої зусилля, придбавши бізнес Intel Corp. щодо виробництва чіпів для смартфонів у 2019 році. У 2020 році Apple оголосила про розробку власного модема, визначаючи його як «ключовий стратегічний перехід». Однак видно, що цей перехід виявився більш складним і тривалим процесом.

Деякі аналітики очікували, що компонент буде готовий для використання у моделях iPhone вже у 2023 році, але Qualcomm спростувала ці припущення минулого року.

Сен 12, 2023Уляна Коропецька

Последнее новости

Мы используем файлы cookie для улучшения нашего веб-сайта. Продолжая использовать этот сайт, вы даете согласие на использование файлов cookie. More details…