fbpx
  • Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Войти
Регистрация


Фінляндія припиняє експеримент з виплатою безумовного основного доходу

  • Понедельник, 23 апреля 2018 18:41
24.04.2018 Влада Фінляндії вирішила не продовжувати експеримент з виплатою базового доходу. Як розповів професор державного агентства Kela з питань соціального страхування Оллі Кангас, дворічна програма виплат буде згорнута після закінчення 2018 року — уряд вирішив не продовжувати її і шукати інші схеми реформування системи соціального

забезпечення громадян.

В рамках цієї програми її організатори випадково вибрали дві тисячі безробітних громадян у віці від 25 до 58 років. Цим людям у рамках проекту про безумовний дохід щомісяця виплачувалася допомога в €560, при цьому до одержувачів не висувалося жодних вимог щодо пошуку роботи. У разі, якщо учасники програми все ж працевлаштувалися, вони продовжували отримувати від уряду зазначену суму.

Читай також: У ФІНЛЯНДІЇ БЕЗРОБІТНИМ РОЗДАВАТИМУТЬ ПО €560

Таким чином, скандинавська країна стала першою в Європі країною, яка спробувала видавати громадянам безумовний базовий дохід.

Експеримент спрямований на перевірку гіпотези, що базовий дохід краще стимулює громадян до пошуку роботи або відкриття свого бізнесу, ніж звичайна допомога з безробіття.
Передбачається, що люди бояться відкривати бізнес, тому що допомоги вистачає на життя. У разі працевлаштування вони цієї допомоги позбавляються, а базовий дохід зберігається.

Про причини, чому уряд Фінляндії згорнув експеримент, не повідомляється.

Фото: delo.ua

Апр 24, 2018newscomua

Последнее новости

Мы используем файлы cookie для улучшения нашего веб-сайта. Продолжая использовать этот сайт, вы даете согласие на использование файлов cookie. More details…