fbpx
  • Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Войти
Регистрация


У КНР виявили новий штам свинячого грипу, який може спровокувати пандемію

  • Понедельник, 29 июня 2020 21:04
30.06.2020 Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) ретельно вивчать публікацію групи вчених з Китаю про виявлення нового штаму свинячого грипу. Фото: dw.com Хвороба, яку дослідники назвали вірусом G4, генетично походить від свинячого грипу H1N1, що викликав глобальну пандемію в 2009 році. Результати дослідження небезпеки нового

вірусу опубліковані на науковому порталі PNAS.

Новий штам вірусу зараз не дуже небезпечний, але в разі мутації він зможе легко передаватися і привести до масового зараження.

Читай також: ООН ЗАЯВИЛА ПРО МОЖЛИВІСТЬ МАСШТАБНОГО ГОЛОДУ В ЗВ’ЯЗКУ З ПАНДЕМІЄЮ

Вірус було виявлено шляхом аналізу 30 000 мазків з носа, взятих у свиней на бойнях у Китаї.

У нового штаму є відмінна риса — він настільки не схожий на інші, що стійкість до нього у людей або вкрай низька, або її немає зовсім.
Вчені зафіксували випадки зараження серед працівників ферм і боєнь. Згідно з дослідженням, вірус передається 10 відсоткам людей, які контактували зі свинями. За словами вірусологів, це говорить про високу ймовірність спалаху захворювання, що може призвести до пандемії.

Июн 30, 2020newscomua

Последнее новости

Мы используем файлы cookie для улучшения нашего веб-сайта. Продолжая использовать этот сайт, вы даете согласие на использование файлов cookie. More details…