fbpx
  • Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Войти
Регистрация


США звинуватили Коломойського в розграбуванні ПриватБанку і відмиванні грошей

  • Четверг, 06 августа 2020 13:10
07.08.2020 Міністерство юстиції США звинуватило українського олігарха Ігоря Коломойського в крадіжці мільярдів доларів у банку, власником якого він був, і у відмиванні цих грошей в Штатах і по всьому світу через мережу компаній-посередників. Фото: © slovoidilo.ua Міністерство юстиції США має намір через суд конфіскувати два

великих об’єкти нерухомості в штатах Техас і Кентуккі. Відомство підозрює, що вони були куплені на гроші, виведені з українського Приватбанку бізнесменами Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим.

Зокрема, мова йде про офісну будівлю PNC Plaza в Луїсвіллі і колишню штаб-квартиру компанії CompuCom в Далласі. На ринку ціна обох об’єктів дорівнює 70 мільйонів доларів.

Стверджується, що схема, за допомогою якої з банку було виведено кілька мільярдів доларів, діяла з 2008 року, а кінець їй поклала націоналізація фінансової організації в 2016 році.

Читай також: ФБР ПРОВЕЛО ОБШУКИ В ОФІСАХ КОЛОМОЙСЬКОГО В США

За словами звинувачення, в ході перевірок, проведених Національним банком України в 2016 році, олігархи нібито викрали з ПриватБанку понад 5 мільярдів доларів.

При цьому співробітники міністерства вказують на спільників Коломойського і його партнера Геннадія Боголюбова — Мордехая Корфа і Вріеля Лабері, які в Маямі, штат Флорида, зареєстрували мережу організацій для легалізації та інвестування коштів, незаконно виведених із ПриватБанку.

У Мін’юсті повідомили, що в розслідуванні злочину задіяні ФБР, прокуратура і Митна служба США.

Авг 7, 2020Уляна Коропецька

Последнее новости

Мы используем файлы cookie для улучшения нашего веб-сайта. Продолжая использовать этот сайт, вы даете согласие на использование файлов cookie. More details…