fbpx
  • Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Войти
Регистрация


У Франції через вбивство вчителя затримано десять осіб, у тому числі імама

  • Суббота, 17 октября 2020 00:25
17.10.2020 Французька поліція заарештувала 10 осіб за обезголовлення вчителя біля його школи в передмісті Парижа. Фото: © actu17.fr Французькі правоохоронці затримали в рамках розслідування справи про вбивство викладача в передмісті Парижа імама мечеті комуни Панта. Про це повідомив французький телеканал BFMTV. За даними видання, глава

мусульманської громади став десятим затриманим у цій справі.

Перед цим були затримані дев’ять осіб, серед них — батьки і молодший брат нападника, його дід і бабуся, а також батько одного з учнів загиблого.

Читай також: У МАЛАЙЗІЇ НА 10 РОКІВ ПОСАДИЛИ ЧОЛОВІКА, ЯКИЙ ОНЛАЙН ОБРАЗИВ ІСЛАМ

16 жовтня зловмисник напав на вчителя історії поряд з навчальним закладом в комуні Конфлан-Сент-Онорін. Він відрізав чоловікові голову, а потім опублікував знімок на своїй сторінці в Facebook. Поліцейські застрелили вбивцю в сусідній комуні Еран.

Прокуратура Франції заявила, що злочинець народився в Москві 12 березня 2002 року. Журналісти видання Figaro з’ясували, що півроку тому зловмисник отримав в країні десятирічний вид на проживання. Пізніше в ЗМІ з’явилися дані вбивці — Абдулах Анзоров.

Сімейство підозрюваного приїхало до Франції в 2008 році з села, що знаходиться на південь від Грозного, тоді хлопчикові було шість років.

Французька влада після тривалого розгляду клопотання сім’ї Анзорових про надання їм притулку відмовилися їм надати статус політичних біженців. Сім’я зуміла отримати статус після того, як в 2011 році Національний суд з питань права притулку скасував рішення адміністрації.

«Судова влада змусила державу надати статус біженця цій сім’ї», — вказав один зі співрозмовників журналу Point. «Оскільки він отримав державний захист в 2011 році, то і вид на проживання був йому виданий автоматично, коли він досяг повноліття», — сказав співрозмовник.

Батько юнака працює в сфері безпеки, він зміг забезпечити синові робоче місце в галузі і купив йому автомобіль. При цьому чоловік не бачив «радикалізації» сина, зазначає журнал.

Нагадаємо, що нападник на вчителя у Франції під Парижем народився в Москві і був чеченцем за походженням.

Окт 17, 2020Христина Качарай

Последнее новости

Мы используем файлы cookie для улучшения нашего веб-сайта. Продолжая использовать этот сайт, вы даете согласие на использование файлов cookie. More details…