fbpx
  • Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Войти
Регистрация


Новий штам SADS-CoV від свиней може заражати людей

  • Среда, 14 октября 2020 19:56
15.10.2020 Вчені університету штату Північна Кароліна в Чапел-Хілл заявили, що новий штам коронавірусу SADS-CoV може заражати людей через свиней. Фото: © PNASNews/twitter Штам коронавірусу з синдромом гострої діареї виявлено у свиней. Передбачається, що спочатку він міг виникнути у кажанів, які заразили поголів’я в Китаї. Потенційна

небезпека вірусу для людей була продемонстрована в лабораторних випробуваннях, які вказали на те, що SADS-CoV ефективно реплікується в клітинах печінки і кишечника людини, а також в клітинах дихальних шляхів. Результати були опубліковані в журналі PNAS.

Читай також: У КНР ВИЯВИЛИ НОВИЙ ШТАМ СВИНЯЧОГО ГРИПУ, ЯКИЙ МОЖЕ СПРОВОКУВАТИ ПАНДЕМІЮ

Вчені почали випробування ремдесивіра, противірусного препарату, який потенційно може допомагати при цій інфекції. Попередні результати показали, що у нього є стійка активність до SADS-CoV, але для підтвердження результатів необхідні додаткові випробування на культурах клітин і тварин.

Дослідники рекомендують свинарським господарствам контролювати свиней на предмет симптомів SADS-CoV. Спалахи цього захворювання можуть завдати великої економічної шкоди скотарства в усьому світі.

Окт 15, 2020Уляна Коропецька

Последнее новости

Мы используем файлы cookie для улучшения нашего веб-сайта. Продолжая использовать этот сайт, вы даете согласие на использование файлов cookie. More details…