fbpx
  • Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Войти
Регистрация


Фахівці назвали симптоми можливого інсульту

  • Пятница, 31 декабря 2021 11:00
Одна з попереджувальних ознак інсульту – це раптове оніміння або слабкість в обличчі, руці або нозі. Близько 87% інсультів трапляються, коли блокується кровотік через артерію, що поставляє багату киснем кров в мозок. Існує ряд ознак, що вказують на патологію, передає Express.

Слабкість. Один із симптомів, які сигналять, що потрібно негайно звернутися за медичною допомогою, – це раптова, несподівана слабкість, що відчувається в одній стороні тіла.

“Ознакою інсульту є раптове оніміння або слабкість в обличчі, руці або нозі”, – постулюють центри з контролю і профілактики захворювань (CDC).

Порушення балансу. У людини з інсультом можуть виникати порушення ходьби, запаморочення, втрата рівноваги, хиткість (він може впасти). Нерідко подібний прояв інсульту навколишні сприймають за п’яну поведінку.


Когнітивний збій. Потерпілий “випадає з контенту” – відчуває замішання, дезорієнтацію, виглядає втраченим, не може нічого виразно сказати, відповісти на питання, у нього виникають труднощі з розумінням мови.

Проблеми із зором. При інсульті вони носять раптовий характер. Несподівано зір перестає бути чітким або може взагалі пропасти.

Головний біль. Може різко проявитися головний біль – дуже сильний: нерідко він описується як нестерпний, який розриває голову.

У CDC нагадали, що найбільш ефективною медична допомога при інсульті буває тільки в тому випадку, якщо виявляється протягом трьох годин після появи перших симптомів.

Люди, які перенесли інсульт, піддаються високому ризику повторного інсульту: у кожного четвертого вижив після інсульту протягом п’яти років трапляється повторний напад.

ukrhealth


Последнее новости

Мы используем файлы cookie для улучшения нашего веб-сайта. Продолжая использовать этот сайт, вы даете согласие на использование файлов cookie. More details…