fbpx
  • Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Войти
Регистрация


Дружина прокурора САП не задекларувала доходи від адвокатської діяльності

  • Вторник, 26 февраля 2019 11:26
Анна Козачина, дружина прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Сергія Козачини, приховала від декларування доходи від адвокатської діяльності, чим порушила антикорупційне законодавство. Про це заявили у громадській організації "Антикорупційна платформа". Громадські активісти виявили, що колишній прокурор Миколаївської місцевої прокуратури №2 Анна Козачина з вересня 2017 року провадить адвокатську
діяльність у Києві.

"Адвокатською діяльністю Козачина А.М. займається з 28.09.2017 року, проте відомостей про доходи від згаданої діяльності не внесено у фінансову декларацію за 2017 рік. Такі дії, зокрема внесення недостовірних відомостей до декларації, містять ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 Кримінального Кодексу України", - зазначили в "Антикорупційній платформі".

Активісти встановили, що Анна Козачина спеціалізується на захисті фізичних та юридичних осіб у кримінальних справах про хабарництво, незаконне збагачення, службове підроблення, перевищення влади, зловживання службовим становищем, злочинна недбалість, привласнення майна, ухилення від сплати податків, фіктивне підприємництво. При цьому адвокат використовує високе посадове становище чоловіка – Сергій Козачина очолює шостий відділ процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в САП.

"Використовуючи високе посадове становище чоловіка, Козачина А.М. систематично та за винагороду пропонує своїм довірителям сприяння у закритті кримінальних проваджень, розпочатих Національним антикорупційним бюро України та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою Генеральної прокуратури України", - заявили активісти.

Про успішні закриття кримінальних справ адвокат Анна Козачина з рекламною метою сповіщає на своїй сторінці у Фейсбук та на персональному сайті.

Громадські активісти також звернулися до Державного бюро розслідувань із проханням розслідувати факти незаконного збагачення прокурора Сергія Козачини.

• Як повідомлялося, прокурор САП Сергію Козачина придбав квартиру в елітному районі Києва по вул. Златоустівській за 150 тисяч доларів і зареєстрував її на підставну особу, приятельку своєї тещі Людмилу Кушкову. На правах власності та спільної власності Сергій Козачина також володіє квартирами у Кривому Розі та Миколаєві, а також причетний до придбання помешкання в Одесі, зареєстрованого на матір дружини Тетяну Костанян. При цьому у деклараціях Сергія Козачини та його дружини Анни Козачини не виявлено достатньої суми доходів, якими можна було підтвердити легальність коштів на придбання об’єктів нерухомості.


Последнее новости

Мы используем файлы cookie для улучшения нашего веб-сайта. Продолжая использовать этот сайт, вы даете согласие на использование файлов cookie. More details…