fbpx
  • Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Войти
Регистрация


Вчені виявили шість форм коронавірусу в залежності від тяжкості і симптомів

  • Воскресенье, 19 июля 2020 01:59
19.06.2020 Команда лондонського Королівського коледжу виявила шість різних типів захворювань коронавірусом. Фото: dailymail.co.uk Дослідники вивчили, чи проявляються певні симптоми разом. Вони використовували дані, зібрані від 1600 пацієнтів з коронавірусом в Великобританії і США в період з березня по квітень. Про це пише Daily Mail. «Отримані

нами результати мають велике значення при спостереженні за пацієнтами, які найбільш уразливі для COVID-19, і наданні їм медичної допомоги, — зазначила співавтор дослідження Клер Стівенс.

За її словами, якщо за перші п’ять днів визначити категорію захворювання пацієнта, можна діяти на випередження і надати додаткову допомогу.

Читай також: ВЧЕНІ ВИЯВИЛИ, ЩО КОРОНАВІРУС МУТУВАВ І МАЄ ТРИ РІЗНОВИДИ

Перший тип — «схожий на грип», характеризується головним болем, втратою нюху, м’язовими болями, кашлем, болями в горлі, болями в грудях, протікає без лихоманки.

Другий тип — «схожий на грип», але з лихоманкою, характеризується тими ж симптомами з додаванням хрипоти і втрати апетиту.

Третій тип — «шлунково-кишковий», супроводжується головним болем, втратою нюху і апетиту, діареєю, болем у горлі, болем у грудях. При цьому кашель відсутній.

Четвертий тип, що характеризує тяжкий перебіг рівня 1, супроводжується почуттям втоми, головним болем, втратою нюху, кашлем, пропасницею, хрипотою, болем у грудях.

При п’ятому типі, що характеризує тяжкий перебіг рівня 2, спостерігається сплутаність свідомості, головний біль, втрата нюху, втрата апетиту, кашель, лихоманка, хрипота, біль в горлі, біль в грудях, втома, м’язові болі.

Шостий і найважчий тип перебігу хвороби, з шлунково-кишковою та дихальною патологією, характерні головний біль, втрата нюху, втрата апетиту, кашель, лихоманка, хрипота, біль в горлі, біль в грудях, втома, сплутаність свідомості, м’язові болі, задишка, діарея і болі в животі.

Июл 19, 2020Уляна Коропецька

Последнее новости

Мы используем файлы cookie для улучшения нашего веб-сайта. Продолжая использовать этот сайт, вы даете согласие на использование файлов cookie. More details…