fbpx
  • Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Войти
Регистрация


Спецслужби Кіпру розшукують росіянина за підозрою в причетності до вибуху в Бейруті

  • Среда, 05 августа 2020 12:28
06.08.2020 В рамках розслідування причин вибуху в порту Бейрута служби безпеки Кіпру розшукують росіянина, у якого, ймовірно, конфіскували судно і вантаж селітри, який вибухнув на цьому тижні. Фото: © kontranews.gr Грецькі ЗМІ стверджують, що служби безпеки Кіпру розшукують росіянина у справі про селітру, що вибухнула

в порту Бейрута.

Бізнесмен Ігор Гречушкін раніше був власником судна Rhosus, яке в 2014 році було заарештовано в порту Бейрута. Судно перевозило 2,7 тисячі тонн аміачної селітри — вантаж був конфіскований і поміщений на склад до рішення про його утилізацію.

Моряки, які працювали на судні, стверджували, що власником корабля був уродженець Хабаровська Ігор Гречушкін, що проживає на Кіпрі. Після зупинки судна ліванською владою підприємець кинув екіпаж. Деякі моряки майже рік не могли повернутися на батьківщину.

Завершити розслідування причин катастрофи влада Лівану має намір протягом п’яти днів. В рамках розслідування багатьох співробітників порту вже помістили під домашній арешт.

Читай також: ВИБУХ У БЕЙРУТІ: ЗАГИНУЛО ПОНАД 70 ОСІБ, ТИСЯЧІ ПОРАНЕНИХ, ЗРУЙНОВАНО РАЙОНИ

В результаті вибуху складу аміачної селітри (понад 2,7 тисяч тонн) загинули понад сто осіб, понад чотири тисячі осіб отримали поранення, а без даху над головою залишилися близько 300 тисяч жителів столиці Лівану.

Вибух знищив або пошкодив будівлі в радіусі 10 кілометрів, повністю зруйнований порт. Вибухова хвиля породила сейсмічні хвилі, еквівалентні землетрусу магнітудою 3,3. Її відчули навіть на Кіпрі.

Авг 6, 2020Катерина Теличин

Последнее новости

Мы используем файлы cookie для улучшения нашего веб-сайта. Продолжая использовать этот сайт, вы даете согласие на использование файлов cookie. More details…